Produk

Produk Terhebat Koyoworld (M) Sdn.Bhd


Chitosan Koyoworld


Chitosan Koyoworld merupakan ' elemen hayat ke-6 ' yang diperlukan di dalam tubuh kita. Chitosan Koyoworld dihasilkan dari kaki ketam merah yang hidup di dasar laut pada kedalaman 1,000 meter. Penyelidikan (RND) selama 15 tahun dengan melibatkan profesor dan pakar dari 13 buah universiti di Jepun. Sejumlah 100 bilion Yen telah diperuntukkan untuk menjayakan penyelidikan ini yang telah ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Jepun.

Chitosan adalah makanan kesihatan yang telah diluluskan oleh Badan Perubatan Jepun, ianya merupakan polimer glucosamine yang telah diiktiraf sebagai ubat yang boleh membaiki penyakit sendi dan tulang. Disokong dengan banyak kajian klinikal dan telah disyorkan oleh ahli sains di seluruh dunia.

Bagaimana memilih Chitosan Yang Bermutu?
 • Ada nombor kelulusan dari Kementerian Kesihatan (dengan tanda atau logo yang diiktiraf). 
 • Warna Chitosan berkenaan itu jernih atau tidak (putih atau serupa warna putih).
 • Ada bau busuk?
 • Selepas dilarutkan dalam cecair asidik, adakah ia jernih?
 • Adakah tahap deacetilation > 85%?
 • Gunakan sudu mengambil serbuk dan saksikan sama ada serbuk berkenaan akan berselerak.

Ciri-ciri Utama Chitosan
 • Boleh larut dalam enzim dan mudah diserap oleh badan manusia.
 • Larut dalam cecair asidik dan menjadi ‘ion yang positif’.
 • Pasangan sel dan rangkaian mempunyai ‘afiniti’ yang baik.
 • Selamat dan tidak bertoksik, boleh dimakan oleh semua golongan dan peringkat umur.
 • Mempunyai kestabilan yang baik dan tidak mudah membusuk.

Fungsi Chitosan
 • Meneutralkan badan berasid untuk kesihatan badan dan tidak mudah diserang penyakit.
 • Memperkuatkan hepar (hati) dan menghapuskan toksik (Detoks).
 • Anti radikal bebas.
 • Memperbaiki elemen hayat keenam serta memulihkan sel tisu badan.
 • Membunuh dan anti Organisma Pathogenik (kuman tidak baik).
 • Menambah pertumbuhan kuman baik (Probiotik).

Kegunaan Klinikal
 
 • Melarutkan toksik dalam badan.  
 • Mempertingkatkan imun badan, fungsi hepar (hati), menambah pertumbuhan kuman baik (probiotik), memperbaiki sendi yang bermasalah serta mengawal arthritis.  
 • Mengawal –atur nilai PH badan, peredaran mikro, mengimbangi fungsi perkumuhan. 
 • Menurunkan lipid, tekanan darah tinggi, gula (glukosa) darah, dan kolesterol.
 • Anti –kanser, anti organisma pathogenik, anti – sensitif, anti – radiasi dan anti – penuaan bagi mereka yang ingin mengekalkan kecantikan.

Reaksi Positif (Tindak Balas Positif) Selepas Mengambil Chitosan

Selepas mengambil Chitosan, anda mungkin mengalami reaksi positif seperti selsema, letih, Mata kemerah-merahan, sembelit, badan menjadi lemah dan kadang-kadang terasa kesakitan di bahagian anggota badan bermasalah terutamanya pesakit gout, dan lain-lain.

Reaksi berkenaan adalah biasa dan normal, tidak memerlukan sebarang perubatan. Ianya akan lenyap dalam masa 1 hingga 2 hari, ini dikenali sebagai ‘reaksi normal’ atau ‘reaksi positif’ menunjukkan bahawa badan anda sedang mengawal dan menguatkan fungsi-fungsinya.

Anda boleh mengurangkan sukatan atau dos jika reaksi semakin kuat. Sila minum lebih banyak air kosong dan jus buah-buahan. Jika perlu, anda boleh hentikan pengambilan Chitosan selama 3 hingga 5 hari dan menunggu reaksi positif lenyap sama sekali.

 
Sukatan Pengambilan dan Perhatian
Chitosan ialah merupakan sejenis makanan kesihatan , maka sukatan atau dos pengambilan tidak begitu ketat dan ianya bergantung kepada keadaan badan, penyakit yang dihidapi serta keupayaan badan individu itu menyerap. Sukatan yang disyorkan adalah seperti berikut:-
 1. Untuk penjagaan kesihatan : 1 atau 2 kapsul, 2 kali sehari.
 2. Dalam keadaan badan kurang sihat : 2 atau 3 kapsul, 2 kali sehari.
Adalah disyorkan masa yang paling sesuai untuk mengambil produk ini ialah, sebelum sarapan pagi dan sebelum masa tidur serta digalakkan diambil bersama air suam.


Masalah Yang Harus Diambil Berat
 1. Pengambilan bersama susu atau susu soya lebih berkesan kerana kedua-duanya mempunyai kandungan ‘lesitin’ dan dapat membantu penghadaman. 
 2. Pengambilan bersama ‘Vitamin C’ akan menggandakan ‘efikasi’, di samping mengurangkan penyerapan lemak sebanyak 13%. 
 3. Jangan hentikan sebarang perubatan yang diberikan oleh doctor yang anda sedang makan atau perubatan Tionghua. Disyorkan anda mengambil produk ini terlebih dahulu sebelum ubatan yang dibekalkan oleh doktor.
 4. Bagi kes yang lebih serius, sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu dan bawa bersama produk serta ubat yang telah dibekalkan.

Perkongsian


Jepun adalah salah satu negara maju dalam pengeluaran produk-produk makanan kesihatan Kitosan di dunia, dengan skalanya lebih daripada 30 perusahaan-perusahaan. Koyo Jepun adalah syarikat yang skalanya terbesar, pengeluaran-nya tertinggi dan teknologinya paling maju. Ia menyiapkan revolusi teknologi secara menyeluruh dalam bulan Oktober 2004. Ibu pejabatnya berlokasi di kapital Tokyo, jabatan jualan di Osaka dan pembuatan dan pangkalan bahan-bahan mentah terletak di bandaraya pelabuhan cantik Tottori County. Presiden Isao Terashi dihormati sebagai presiden persatuan perindustrian Kitosan (Glukosamina) Jepun. Beliau telah membawa penyumbangan luar biasa untuk kemajuan produk-produk makanan kesihatan di Jepun.

Syarikat Koyo Kimia (Jepun) Bhd mempunyai vesel ikan sendiri untuk mengekalkan bekalan ketam berkaki merah yang mencukupi sebagai bahan-bahan mentah.Pada masa ini, ia telah mengeluarkan pelbagai siri-siri produk, terutamanya siri-siri FS-persekitaran, siri-siri bahan-bahan tambahan FM-makanan, siri-siri FH-makanan kesihatan dan produk-produk penjagaan kulit Kitosan (Glukosamina) yang bergred tinggi.
Siri chitosan Koyo Jepun adalah penghasilan teknologi pendahuluan dari pelaburan kerajaan Jepun sebanyak 100 bilion yen serta penyelidikan daripada 1000 pakar-pakar dan profesor-profesor dari 13 universiti-universiti selama 10 tahun. Ia memasuki pasaran China melalui Hong Kong pada 1995 dan Presiden Isao Terashi telah mengemukakan satu ceramah utama semasa seminar antarabangsa penyelidikan chitosan (Glukosamina) di Beijing dalam bulan Disember 1996.

Dalam bulan Julai 1997, Presiden Isao Terashi dan Professor Song Yong Liang mengadakan satu perbincangan dengan pakar-pakar China semasa satu mesyuarat akademik chitosan (Glukosamina) China-Jepun di Guangzhou China. Dengan jualan yang lebih daripada 10 tahun, produk-produk kesihatan chitosan telah memasuki pasaran dengan menawarkan unsur-unsur mustahak hidup kepada pengguna-pengguna serta membuat sumbangan penting kepada kesihatan manusia.

PASUKAN PAKAR


Syarikat Koyo World (Hong Kong) bhd ditubuhkan dalam bulan September 2005. Bergantung pada pengalaman industri daripada lembaga pengurusan dan pengasas syarikat  lebih daripada 10 tahun, bersama-sama dengan sumber-sumber komuniti luas, syarikat menumpukan penggabungan industri. Ia membekalkan produk-produk makanan kesihatan yang dihasilkan oleh Syarikat Koyo Kimia (Jepun) Bhd untuk semua pelabur-pelabur dan perniagaan-perniagaan dalam industri kesihatan.

Syarikat ini menetapkan produk kualiti sebagai fokus keutamaan dalam pembangunan perusahaan. Setiap aliran pengeluaran perlu menjalani beberapa kawalan mutu dengan pemeriksaan di setiap lapisan dan kawalan di setiap langkah. Ini adalah untuk memastikan bahawa ramuan nutrisi yang dikeluarkan daripada bahan-bahan mentah semula jadi tidak akan dimusnahkan. Seluruh kitaran pengeluaran adalah tegas mematuhi taraf pengeluaran GMP. Perusahaan-perusahaan pengeluarannya yang rasmi mempunyai sistem pengurusan kualiti yang baik dan memperolehi sijil taraf GMP negara.
Beberapa siri-siri syarikat leret juga dianugerahi dengan logo produk sampingan kesihatan negara. Barisan pakar syarikat terdiri daripada pakar-pakar dari pemakanan, pengurusan kesihatan, perubatan pencegahan, perubatan klinikal, ubat Cina, bioinformatik, komputer, statistik perubatan, pengurusan kualiti dan pengurusan ekonomi.

Syarikat ini mempunyai bakat-bakat terbaik dalam industri di negara ini, dari penyelidikan dan pembangunan, pengurusan, termasuk kedoktoran dan ijazah. Pengkalan syarikat dibentuk dengan menggunakan nilaian pasaran yang mengambil jangkamasa yang panjang, terperinci dan cara saintifik. Ia khususnya menumpukan dalam pasaran China dan pasaran antarabangsa. Pada masa yang sama, ia menggunakan teknologi moden dalam memajukan produk-produk makanan kesihatan baru yang berkualiti ulung, fungsi yang unik dan harga berpatutan.

Syarikat mempunyai sokongan teknikal yang kukuh daripada pihak berkuasa antarabangsa seperti Persatuan Industri Kesihatan dan Majlis Dunia Perubatan Pencegahan. Ia juga mempunyai sokongan pihak berkuasa daripada tiga menteri, dua dekan dan tujuh pasukan penasihat pakar yang menerima elaun khas negara.

Dengan menggunakan keupayaan penyelidikan teguh dan ideologi perkhidmatan sepanjang pembangunan jangka panjang, produk-produk syarikat Koyo World (Hong Kong) bhd telah memenangi perkongsian strategik daripada pelabur-pelabur domestik, pelabur-pelabur asing, wakil penjual dan juga pengiktirafan luas dan kepercayaan daripada pengguna-pengguna.

Syarikat menubuhkan sistem proces teknologi saintifik yang sempurna dan bermaju, sistem jaminan kualiti dan sistem kawalan kos. Ia menyokong falsafah perniagaan 'berorientasikan orang, inovasi teknologi', sasaran jualan 'membina perusahaan terbaik, menghasilkan produk kelas pertama' dan semangat perusahaan 'kesihatan membawa kejayaan masa depan'. Persaingan perusahaan akan meningkat melalui konsep pengurusan cemerlang dan semangat pasukan yang kukuh.


TEKNOLOGI DAN R & D

Produk-produk makanan chitosan yang dihasilkan oleh Syarikat Koyo Chemical (Jepun) Pte. Ltd, adalah makanan berfungsi generasi ketiga yang maju dengan penggunaan teknologi kejuruteraan genetik eksklusif. Ia merupakan satu-satunya makanan berfungsi yang diluluskan oleh Jepun untuk mempromosikan kesan-kesan perubatan. Tambahan pula, ia adalah kumpulan Kation tunggal yang mempunyai ion-ion positif di alam ini.


Pakar perubatan dunia menggambarkan Chitosan (Glukosamine) sebagai unsur hidup keenam selepas protein, lemak, gula, vitamin dan mineral. Perubatan moden mengesahkan kesan perubatannya dalam pelarasan sistem imum, pencegahan kanser, penurunan tekanan darah, lipid, kolesterol, mengaktifkan sel-sel, memperlahankan penuaan, melindungi buah pinggang dan mengeluarkan toksik-toksik dalam buah pinggang, memperkukuhkan fungsi hati, merawat ulser peptik, memansuhkan organisma-organisma bakteria dan patogenik, menghadkan kerosakan akibat daripada radikal bebas, memperbaiki keadaan asid dalam badan dan membina badan teguh yang tidak mudah jatuh sakit.


Ujian-ujian toksikologi menunjukkan Kitosan (Glukosamine) tidak mempunyai sebarang kesan-kesan toksik dengan penunjuk keselamatan yang menyerupai gula. Bahan-bahan mentahnya adalah kulit ketam berkaki merah yang tidak tercemar dari laut dalam (1,000 buah meter) Jepun. Kilang pembuatan juga bertempat di pelabuhan Tottori cantik dan persekitaran yang bersih yang berpisah dari pencemaran bandar. Persatuan Dunia Kitosan mengesahkan dengan sebulat suara bahawa Syarikat Koyo Kimia (Jepun) Bhd adalah pengkilang makanan kesihatan Kitosan yang memperolehi teknologi pengeluaran terbaik dan paling maju, kualiti produk optimum dan skala pengeluaran yang paling besar.