Produk Terhebat Koyoworld (M) Sdn.Bhd
Chitosan Koyoworld
Chitosan Koyoworld merupakan ' elemen hayat ke-6 ' yang diperlukan di dalam tubuh kita.
Chitosan Koyoworld dihasilkan dari kaki ketam merah yang hidup di dasar laut
pada kedalaman 1,000 meter. Penyelidikan (RND) selama 15 tahun dengan
melibatkan profesor dan pakar dari 13 buah universiti di Jepun. Sejumlah 100
bilion Yen telah diperuntukkan untuk menjayakan penyelidikan ini yang telah
ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Jepun.
Chitosan adalah makanan kesihatan yang telah diluluskan oleh Badan
Perubatan Jepun, ianya merupakan polimer glucosamine yang telah diiktiraf
sebagai ubat yang boleh membaiki penyakit sendi dan tulang. Disokong dengan
banyak kajian klinikal dan telah disyorkan oleh ahli sains di seluruh dunia.
Bagaimana memilih Chitosan Yang Bermutu?
- Ada nombor kelulusan dari Kementerian Kesihatan (dengan tanda atau logo yang diiktiraf).
- Warna Chitosan berkenaan itu jernih atau tidak (putih atau serupa warna putih).
- Ada bau busuk?
- Selepas dilarutkan dalam cecair asidik, adakah ia jernih?
- Adakah tahap deacetilation > 85%?
- Gunakan sudu mengambil serbuk dan saksikan sama ada serbuk berkenaan akan berselerak.
Ciri-ciri Utama Chitosan
- Boleh larut dalam enzim dan mudah diserap oleh badan manusia.
- Larut dalam cecair asidik dan menjadi ‘ion yang positif’.
- Pasangan sel dan rangkaian mempunyai ‘afiniti’ yang baik.
- Selamat dan tidak bertoksik, boleh dimakan oleh semua golongan dan peringkat umur.
- Mempunyai kestabilan yang baik dan tidak mudah membusuk.
Fungsi Chitosan
- Meneutralkan badan berasid untuk kesihatan badan dan tidak mudah diserang penyakit.
- Memperkuatkan hepar (hati) dan menghapuskan toksik (Detoks).
- Anti radikal bebas.
- Memperbaiki elemen hayat keenam serta memulihkan sel tisu badan.
- Membunuh dan anti Organisma Pathogenik (kuman tidak baik).
- Menambah pertumbuhan kuman baik (Probiotik).
Kegunaan Klinikal
- Melarutkan toksik dalam badan.
- Mempertingkatkan imun badan, fungsi hepar (hati), menambah pertumbuhan kuman baik (probiotik), memperbaiki sendi yang bermasalah serta mengawal arthritis.
- Mengawal –atur nilai PH badan, peredaran mikro, mengimbangi fungsi perkumuhan.
- Menurunkan lipid, tekanan darah tinggi, gula (glukosa) darah, dan kolesterol.
- Anti –kanser, anti organisma pathogenik, anti – sensitif, anti – radiasi dan anti – penuaan bagi mereka yang ingin mengekalkan kecantikan.
Reaksi Positif (Tindak Balas Positif) Selepas Mengambil Chitosan
Selepas mengambil Chitosan, anda mungkin mengalami reaksi positif
seperti selsema, letih, Mata kemerah-merahan, sembelit, badan menjadi lemah dan
kadang-kadang terasa kesakitan di bahagian anggota badan bermasalah terutamanya
pesakit gout, dan lain-lain.
Reaksi berkenaan adalah biasa dan normal, tidak memerlukan sebarang
perubatan. Ianya akan lenyap dalam masa 1 hingga 2 hari, ini dikenali sebagai
‘reaksi normal’ atau ‘reaksi positif’ menunjukkan bahawa badan anda sedang
mengawal dan menguatkan fungsi-fungsinya.
Anda boleh mengurangkan sukatan atau dos jika reaksi semakin kuat. Sila
minum lebih banyak air kosong dan jus buah-buahan. Jika perlu, anda boleh
hentikan pengambilan Chitosan selama 3 hingga 5 hari dan menunggu reaksi
positif lenyap sama sekali.
Sukatan Pengambilan dan Perhatian
Chitosan ialah merupakan sejenis makanan kesihatan , maka sukatan atau
dos pengambilan tidak begitu ketat dan ianya bergantung kepada keadaan badan,
penyakit yang dihidapi serta keupayaan badan individu itu menyerap. Sukatan
yang disyorkan adalah seperti berikut:-
- Untuk penjagaan kesihatan : 1 atau 2 kapsul, 2 kali sehari.
- Dalam keadaan badan kurang sihat : 2 atau 3 kapsul, 2 kali sehari.
Adalah disyorkan masa yang paling sesuai untuk mengambil produk ini
ialah, sebelum sarapan pagi dan sebelum masa tidur serta digalakkan diambil
bersama air suam.
Masalah Yang Harus Diambil Berat
- Pengambilan bersama susu atau susu soya lebih berkesan kerana kedua-duanya mempunyai kandungan ‘lesitin’ dan dapat membantu penghadaman.
- Pengambilan bersama ‘Vitamin C’ akan menggandakan ‘efikasi’, di samping mengurangkan penyerapan lemak sebanyak 13%.
- Jangan hentikan sebarang perubatan yang diberikan oleh doctor yang anda sedang makan atau perubatan Tionghua. Disyorkan anda mengambil produk ini terlebih dahulu sebelum ubatan yang dibekalkan oleh doktor.
- Bagi kes yang lebih serius, sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu dan bawa bersama produk serta ubat yang telah dibekalkan.
Perkongsian
Jepun adalah salah satu negara maju dalam pengeluaran
produk-produk makanan kesihatan Kitosan di dunia, dengan skalanya lebih
daripada 30 perusahaan-perusahaan. Koyo Jepun adalah syarikat yang skalanya
terbesar, pengeluaran-nya tertinggi dan teknologinya paling maju. Ia menyiapkan
revolusi teknologi secara menyeluruh dalam bulan Oktober 2004. Ibu pejabatnya
berlokasi di kapital Tokyo, jabatan jualan di Osaka dan pembuatan dan pangkalan
bahan-bahan mentah terletak di bandaraya pelabuhan cantik Tottori County.
Presiden Isao Terashi dihormati sebagai presiden persatuan perindustrian
Kitosan (Glukosamina) Jepun. Beliau telah membawa penyumbangan luar biasa untuk
kemajuan produk-produk makanan kesihatan di Jepun.
Syarikat Koyo Kimia (Jepun) Bhd mempunyai vesel ikan
sendiri untuk mengekalkan bekalan ketam berkaki merah yang mencukupi sebagai
bahan-bahan mentah.Pada masa ini, ia telah mengeluarkan pelbagai siri-siri
produk, terutamanya siri-siri FS-persekitaran, siri-siri bahan-bahan tambahan
FM-makanan, siri-siri FH-makanan kesihatan dan produk-produk penjagaan kulit
Kitosan (Glukosamina) yang bergred tinggi.
Siri chitosan Koyo Jepun adalah penghasilan
teknologi pendahuluan dari pelaburan kerajaan Jepun sebanyak 100 bilion yen
serta penyelidikan daripada 1000 pakar-pakar dan profesor-profesor dari 13
universiti-universiti selama 10 tahun. Ia memasuki pasaran China melalui Hong
Kong pada 1995 dan Presiden Isao Terashi telah mengemukakan satu ceramah utama
semasa seminar antarabangsa penyelidikan chitosan (Glukosamina) di Beijing
dalam bulan Disember 1996.
Dalam bulan Julai 1997, Presiden Isao Terashi
dan Professor Song Yong Liang mengadakan satu perbincangan dengan pakar-pakar
China semasa satu mesyuarat akademik chitosan (Glukosamina) China-Jepun di
Guangzhou China. Dengan jualan yang lebih daripada 10 tahun, produk-produk
kesihatan chitosan telah memasuki pasaran dengan menawarkan
unsur-unsur mustahak hidup kepada pengguna-pengguna serta membuat sumbangan
penting kepada kesihatan manusia.
Syarikat Koyo World (Hong Kong) bhd
ditubuhkan dalam bulan September 2005. Bergantung pada pengalaman industri
daripada lembaga pengurusan dan pengasas syarikat lebih daripada 10
tahun, bersama-sama dengan sumber-sumber komuniti luas, syarikat menumpukan
penggabungan industri. Ia membekalkan produk-produk makanan kesihatan yang
dihasilkan oleh Syarikat Koyo Kimia (Jepun) Bhd untuk semua pelabur-pelabur dan
perniagaan-perniagaan dalam industri kesihatan.
Syarikat ini menetapkan produk kualiti
sebagai fokus keutamaan dalam pembangunan perusahaan. Setiap aliran pengeluaran
perlu menjalani beberapa kawalan mutu dengan pemeriksaan di setiap lapisan dan
kawalan di setiap langkah. Ini adalah untuk memastikan bahawa ramuan nutrisi
yang dikeluarkan daripada bahan-bahan mentah semula jadi tidak akan
dimusnahkan. Seluruh kitaran pengeluaran adalah tegas mematuhi taraf
pengeluaran GMP. Perusahaan-perusahaan pengeluarannya yang rasmi mempunyai
sistem pengurusan kualiti yang baik dan memperolehi sijil taraf GMP negara.
Beberapa siri-siri syarikat leret juga dianugerahi dengan logo produk sampingan kesihatan negara. Barisan pakar syarikat terdiri daripada pakar-pakar dari pemakanan, pengurusan kesihatan, perubatan pencegahan, perubatan klinikal, ubat Cina, bioinformatik, komputer, statistik perubatan, pengurusan kualiti dan pengurusan ekonomi.
Syarikat ini mempunyai bakat-bakat terbaik dalam industri di
negara ini, dari penyelidikan dan pembangunan, pengurusan, termasuk kedoktoran
dan ijazah. Pengkalan syarikat dibentuk dengan menggunakan nilaian pasaran yang
mengambil jangkamasa yang panjang, terperinci dan cara saintifik. Ia khususnya
menumpukan dalam pasaran China dan pasaran antarabangsa. Pada masa yang sama, ia
menggunakan teknologi moden dalam memajukan produk-produk makanan kesihatan baru
yang berkualiti ulung, fungsi yang unik dan harga berpatutan.
Syarikat mempunyai sokongan teknikal yang kukuh daripada pihak
berkuasa antarabangsa seperti Persatuan Industri Kesihatan dan Majlis Dunia
Perubatan Pencegahan. Ia juga mempunyai sokongan pihak berkuasa daripada tiga
menteri, dua dekan dan tujuh pasukan penasihat pakar yang menerima elaun khas
negara.
Dengan menggunakan keupayaan penyelidikan teguh dan ideologi
perkhidmatan sepanjang pembangunan jangka panjang, produk-produk syarikat Koyo
World (Hong Kong) bhd telah memenangi perkongsian strategik daripada
pelabur-pelabur domestik, pelabur-pelabur asing, wakil penjual dan juga
pengiktirafan luas dan kepercayaan daripada pengguna-pengguna.
Syarikat menubuhkan sistem proces teknologi saintifik yang
sempurna dan bermaju, sistem jaminan kualiti dan sistem kawalan kos. Ia
menyokong falsafah perniagaan 'berorientasikan orang, inovasi
teknologi', sasaran jualan 'membina perusahaan terbaik, menghasilkan
produk kelas pertama' dan semangat perusahaan 'kesihatan membawa kejayaan masa
depan'. Persaingan perusahaan akan meningkat melalui konsep pengurusan
cemerlang dan semangat pasukan yang kukuh.
TEKNOLOGI DAN R & D
Produk-produk makanan chitosan yang dihasilkan oleh Syarikat Koyo
Chemical (Jepun) Pte. Ltd, adalah makanan berfungsi generasi ketiga yang maju dengan
penggunaan teknologi kejuruteraan genetik eksklusif. Ia merupakan satu-satunya
makanan berfungsi yang diluluskan oleh Jepun untuk mempromosikan kesan-kesan
perubatan. Tambahan pula, ia adalah kumpulan Kation tunggal yang mempunyai
ion-ion positif di alam ini.
Pakar
perubatan dunia menggambarkan Chitosan (Glukosamine) sebagai unsur hidup keenam
selepas protein, lemak, gula, vitamin dan mineral. Perubatan moden mengesahkan
kesan perubatannya dalam pelarasan sistem imum, pencegahan kanser, penurunan
tekanan darah, lipid, kolesterol, mengaktifkan sel-sel, memperlahankan penuaan,
melindungi buah pinggang dan mengeluarkan toksik-toksik dalam buah pinggang,
memperkukuhkan fungsi hati, merawat ulser peptik, memansuhkan
organisma-organisma bakteria dan patogenik, menghadkan kerosakan akibat
daripada radikal bebas, memperbaiki keadaan asid dalam badan dan membina badan
teguh yang tidak mudah jatuh sakit.
Ujian-ujian toksikologi menunjukkan Kitosan
(Glukosamine) tidak mempunyai sebarang kesan-kesan toksik dengan penunjuk
keselamatan yang menyerupai gula. Bahan-bahan mentahnya adalah kulit ketam
berkaki merah yang tidak tercemar dari laut dalam (1,000 buah meter) Jepun.
Kilang pembuatan juga bertempat di pelabuhan Tottori cantik dan persekitaran
yang bersih yang berpisah dari pencemaran bandar. Persatuan Dunia Kitosan mengesahkan
dengan sebulat suara bahawa Syarikat Koyo Kimia (Jepun) Bhd adalah pengkilang
makanan kesihatan Kitosan yang memperolehi teknologi pengeluaran terbaik dan
paling maju, kualiti produk optimum dan skala pengeluaran yang paling besar.